Saturday, 17 March 2012

Random..=)




says: Just got 2 more days am here and after that, GOODBYE Sarawak. Goodbye all Sweet and Sour Moment. SELAMAT TINGGAL KENANGAN.ceeehhh..haha. Goodbye Nightmare. Goodbye Peoples. I'll be back on my graduation day soon, insyallah...hehe. Dah lame I berehat dan menenangkan diri, badan dan sekaligus fikiran sepanjang 3minggu I berade di sini. Macam2 I fikir.smpai terbawak2 dalam mimpi, and mimpi tu mcam bersambung2 ceritanye, end up I lupe everything.yeahhh,awin kan??..heee..macam2. Soon, after I balik KL, I was thinking ape yg akan I buat, kerje kt mane? mcam mane dgan hidup I nnti?. Agak bingung fikir, tapi its okeyhlah..everytime lepas solat selalu doa semoge hidup I akan lebih bahagie, dirahmati dan berjaye. Dan lagi satu semestinye selalu berdoa supaye dikurniekan jodoh yg baik. Amin...hhehee.Xsabar pulak nk jumper family, bawak kek lapis.hahaha..Dulu tyme ade bf, memanjang je nk bawak untuk mak mertue kan? amik hati katee..ahahha..ok tapi papepun balik nnti harus pegi jogging. Harus...kene kuatkan badan yg dah lemah plus malas niyh. Bye. Nak sambung bace novel. =)

(erm..iklan sebentar tajaan Watson.LOLOLOL..)
Someone: " Xpe2, I kan ade..I akn usahe sedaye upaye..untung jadi imam u..dan bahagiekan u dunie akhirat..Insyaallah.."
Tersenyum bile mesej dgan someone then die ckap camni, but bile I fikir balik, ahhh lelaki, ayat ni dh berpuluh kali dengar. Buat tengokkkk....entahlah. hati ni dh tawar rase nk bercinte ni. Like bile laki hensem lalu depan pun, boleh ignore ajer..hahaha..scandal?? Jangan cakaplah. dah xde dalam kamus hidup ni. Hp siap leyh main baling2 lagi.haha.xper, soon I nk tukar num n hp jugak.*winkwink*. Xsabo nk berBBM, kihkih.. xper, yg penting skrg Nursyuhada Azwin dh behave n more mature. Alhamdulillahhh...heehhe..=))

Saturday, 10 March 2012

SoDamn Hillarious!!!!


Since 1 week I kat sini, dh start addict dgan RunningMan..hahaha..Tetibe ajer, n it was funny + weird though. I?? layan Korea? aduh...before this anti-KPop okeyh. Before this, ramai member ajak join tgok RunningMan but I keep on "naaaahhhh..xminat" ...Sekali dah tgok...haaaaaa..amek kaw.... Nilah penangan RunningMan :

  1. I boleh layan sorang2 dalam bilik plus dgan ketawe sampai kuar air mate...(mesti org ingt i mental.lol)
  2. Lepas habis satu episod layan lagi episod lain sampailah waktu subuh menjelme...
  3. Keep on staring + usha2 guest yg hensem mcam Nickhun. Si Won dan ramai lagi.(hensem wooooo, tu kalau jadi bf confirm xkan lepas senang2..hahaha)
  4. My sis cakap I dah giler sebab kuat ssangat2 gelak. Padahal layan sesorang...lol..
  5. Pipi I dah naik sakit sebab ketawe banyak sangat...
  6. Seriously, tahap tension n sedih + depressed I reduce mendadak lepas layan citer niyh...Y'all shud try if tgh tencion..hahaha..
  7. Kalau hari2 mcam ni, mmg buat senaman mukelah org kate. hahahahha...
  8. Sambil layan, envy jugak tgok girl2 dalam tu, cantik, gigi tersusun rapi,kulit cantik....waaahhhhh....
  9. Tetibe rase nk blaja Korean language and pegi sane bersame orang tersayang. Serious Korea sangat cantik n even romantik kot. ahahha...will be there soon. Insyaallah..dengan my Beloved Wannabe.haha.OK THAT'S ALL BERANGAN. BUT INCLUDE AS FUTURE PLANNING.*winkwink*
  10. Harus amik semue episod dari lappy my sis and bawak balik KL nnti. So then, I akan sambung gelak kt sane pulak.haahahah...

Friday, 9 March 2012

Just a Short Conversation.....

Him: Hi Bumbum.
Me: Hi..ummm...What's that?
Him: Tembamlah...hehe
Me: Hhahaha..bukan tembam lagi dah...u shud call me FattyBumbum instead of Tembam..hahaa
Him: Ok, yelah gemuk. Tengah senang hatikan?
Me: Hurm..mane ade senang hati, tgah susah hati ade, sedih lagi...
Him: Knape sedih pulak ni? Masih terluke dgan ape yg jadi? or masih mencarik kekasih hati? Win,yang dah lepas tu biarlah lepas. Semue tu kerje Allah. Jodoh, ajal, maut semue kt tangan die. Kite kene pasrah, redha.
Me : I don't know. am just afraid. Too Afraid...
Him: Don't worry. I know u will. U will have everything that u want. Just trust me, okay??.U will. Stop make urself look so pathetic and depressed. Have faith.
Me: hahahah...what? Jahat u an. Okey fine, I know muke i tgah berjerawat skrg. I've got to go. Nak g sambung bace novel. Bye fren..=)
Him: Ok then, jangan diikutkan sgt bace novel tu. Nanti sampai ke sudah berangan aje keje.hahaha..ok bye. Do take care of urself. Bye dear...

Him di atas adalah seorang lelaki yg kini berade di Terengganu n sdg study.Kami berkawan dh lame but then xpernah jumpe. Hanye bersembang di Faceboo sahaje. Beliau sangat baik hati dan gentle kerane masih sanggup menerime saye sbgai kawan walaupun saye pernah menolaknye dahulu. Dan baru2 ni, kawan beliau menyarankan saye supaye menerime beliau dalam hidup saye. Waaahhh...xsemudah itu. Kawan is kawan xkan jadi my beloved one. Cukuplah sekali saye tersilap langkah mase dgan Mr Eez dulu. Sudahnye, saye xmampu nk anggap die kawan lagi dan terus lenyapkan die dari hati dan fikiran saye jugak..Oh tragis btul kisah yg satu ini..hahaha..Apepun, semoge die bahagie di luar sane. Neway, terime Kasih atas nasihat2 anda. Saye terharu sangat. Sungguh.. Teruskan mencari kekasih hati untuk awak jugak sebab yg pastinye bukan saye yang paling sesuai utk berade di sisi awak. okey, dah geli...hahaha.

p/s: Semenjak due menjak I layan novel cinte ni, tetibe terase kisah cinte I ni boleh buat novel jugak. Harus ni. Hahahaa..Kejap2..fikir tajuk ape jap..daaaaaaaaaa....nk termuntah pulak dengar kan?? hahahahah. Ok bye, sakit tekak..suare pun dh ala2 Rani Mukherjee plus romantik sgt kalau on the phone. Nasib xde bf nk bergayut lame2..Hanye panggilan dari abg angkat tersayang yang bimbang dgan kesihatan adik angkatnye yg satu ni. Hari2 mengadu dan mengadu. hahaha..Selamat Malam alls...Hari2 before tido pandang dinding kire berape hari lagi harus tersikse jiwe dan rage berade dekat kampus niyh.hahahaaha...Xboleh blah si Awin niyh,.

Fave Me...=)

Okey..muke berangan sangat....

I bought this novel last day...but yes..novel cinte lebih  menarik dari yg ini...=)


Mr Smiley akan menjadi bantal busuk I selepas ni. Replace Miss Pinky yg dh penyek..hahaha

<3 Mr Smiley...lol


p/s: Dan inilah hobi saye bile keseorangan, keboringan, kesejukan, kebluran dalam bilik sorang2..hahha...Sambil layan runningman...Okey, gelak puas2...dah xde muke sedih..Got 2 more weeks here and I have to enjoy maself being a lazy mazy chubby girl..hahahaha. =p

Thursday, 8 March 2012

What to Do.. (jgan bace kalau geli!!) =p

It's been a week am here. Done my presentations, done jalan2 dgan kawan. done amik voucher but I decide nk hbiskan kat KL nnti. Hurrrm...what can I say here, duduk kat sini lame2 boleh jadi gile depressed. Like yes, muke I yg dh sedie ade berjerawat dan berminyak neyh ni nmpak bertambah buruk dengan muke moody dan pucat lesu ni. Hurm...haritu teman member g printing n then lepak kt Lemongrass. And straight awayyy..semue kenangan dtang..bertimpe3. I rase mcam nk menangis dah..seriously, bukan sebab pedas tomyam yg I makan tuh, tapi sebab Yes..I miss him. i miss our moment together here. I ternampak je bayang2 we all jalan2 together, when he tease me, when he laugh and touch my hair. Like every place, every thing that I saw I akan nampak die. Hurm....I'm totally hurts. Terpakse tahan2 even my friend realize that I'm sad. Totallly...He says.."Dahlah tu Awin, xde jodoh..n even kalau jodoh korang kuat nnti adelah tu".dun worry..mmg kenangan susah nk lupe, tp awin harus..ramai lagi kt luar tuh.Trust me."..Ehm..baiklah En.Shapik..tpi mudah bagi anda  bukan bagi saye.And  time nk turun tangge aku hampir terjatuh bile si Adib panggil aku Gemok. hahahha..bukan terkejut ape. Tapi tulah yg selalu my ex panggil bile aku nk turun tangge. "Baik2 gemok, t jatuh berguling-guling.haahha". Then, keesokannye sesi bergossip dgan si Mawar Izyan pulak..Then lepas dah cite itu ini she just said. "Kenape xbagitau die awin masih sayangkan die? Fix everything. mesti boleh, korang dulu pasangan paling bahagie kot". Hurmmm...how I wish I can do that. But nope. I xakan...Biarlah hati I sendiri je tau betape I masih sayangkan die, tp tulah I just let it go and fade awayyy. I xnk sakitkan hati die lagi. I made a mistakes before. Big Mistakess. And I let him down. Biarlah die jumpe girl yg lebih baik utk die n can guide him as well.

   Mungkin ape yg terjadi kt I recently balasan jugak. Bak kate my friend, Karma. ahahah..Yes, I telah dikecewekan same sepertimane I kecewekan org lain dulu n yes, ceritenye agak same. Sume return dgan ex. Hhahaha..kdang2 hidup ni pelikkan?Bile kite ade someone, kite xhargai pun..nnti die dh hilang baru terase. And yes, I agree. Selalu mcam tuh. And I pun xtau knape tibe2 lately I asik fikirkan die. Em..actually, lepas kisah I dgan Mr Eez sebenarnye. Hurm..mungkin sebab I rase I belum jumpe laki yg sayangkan I sebanyak mane my ex sebelum ni. Die xpure2 when he says that he love me so much, die xtipu bile die kate die rindukan i, die xpntingkan diri sendiri jugak.. Rase menyesal pun ade, knapelah I blh terlibat dalam kisah eez? Kalau x, I mesti  okey je skrg. Hurm....Aduh2.. Dahlah, ni sume cabaran kot. =). Well yes, selagi I xbalik KL selagi tuh hati dan perasaaan I akan terus tersikse. Waaahhh gitu.hahahaha..Sebab tu suke layan perasaan sorg2 bace novel. Seriously..I rase teruk. Sangat teruk...ahhahaha...dahlah. Semue ni dah jadi kan. What to do..xleyh nk buat ape dah. Just berharap lah diri ni akan jumpe laki yg lebih baik, jujur dan menerime diri ni seadenye. Insyaallah...  =,))))

video
video
p/s: Terjumpe this two video dalam lappy my sis. Seriously, when I watch it, I smile. But menangis dalam hati. Boleh pulak my sis said. "Tgok Awin... cantik , bahagie bile dgan Bam". Then, straight away kene ketuk. ahahha...What a moment. I miss him. Miss Our Moment. I miss You Like Crazy..Yes, I decide not to tell you bout this because I know U never Forgive Me. Just Let me to LOVE YOU until this heart can fully accept other Guy who can LOVE ME as strong as you before..I'm sorry for everything I've done..Yes, I'm done. Done with everything. No longer nk pasang scandal ramai2, no longer flirt2 kt fb or tagged. I just waiting for someone. To help me + save me run awayyyy from all this crap... =,((((

Here in Sarawak = Part 2


Budak hyperaktif kt kolam renang sebelah pggil aku Cine. What theeeee.....=___=
Ni pun hyper jugak...=p

Seronok tgok posing cantek2..hahaha

Ye..mcam biase dalam pool sempat termenong..haha

kegemaran..=)
My activities just one day before Practical Training Presentations :


* Check-in at Hotel Riverside Majestic together with my sis frens...Tetibe rase mudo.Fully sponsored.hahaha
* Bermalas-malasan dalam bilik hotel yg cantik + selese itu...
* Berjalan2 di Parkson sambil cuci mate yg dah semakin kelabu neyh...
* Waktu malam di kale hujan lebat, kami pergi ke TopSpot utk dinner. Thanx Uncle Ramli bgi kami makan bnyak!!haaha.
* Selepas tu, pergi main bowling. Turut disponsor oleh Uncle Ramli. And guess what?? I kalah teruk, tempat ke-5 drpd 5 org. Like yes, I ketawe giler2 but dalam hati sediyh. Just asking maself.."What happened to me?" Like org ape ntah hilang fokus + strike xde langsung. None okeyh!!Damnlossme..!!
* Balik hotel layan citer Valentines Day!!..Tapi pndanganku ke arah tv kosong. Lol....
* Kami berlima tido atas katil king size, selese jugaklah lepas mintak extra pillow n blanket. Sejokkkkk!!
* Pagi2 lagi due org gadis dah kejut bising2 ckap nk mandi kolam.hahaha. Then, bgun terus lompat dlm kolam. Hilang takut sume, but air die, so cold I tell y'all.Hujan semalamkan.
* Then, lunch kt KFC, hentam jelah since ade org belanje.kan2?hahah...
* Pastu, bantai pegi karoeke selame 3 jam. Mule2 xnk ikut, but I have to since my sis pakse pegi. Mule2 moody, dh dapat mic,haaa amek kaw. Xhingat dunie. Lagu2 sume type broken heart lak tuh. Aduhhhhhlah Awin...hahahaha.
* Balik, sambung wat report. Then dah hbis terbungkang atas katil baca novel. Yes, I bought 2 novel n already finished reading it. Oh my..dunno wat to do here in another 2 weeks. Damnnnnn!!!

Sunday, 4 March 2012

What I Do To Make Myself Smile...(^^,==)

I ask myself to keep SMILE and SMILE..=)
kami <3 gmbo neyh!!!

=)

Love this pose..=)


p/s: Xsedar diri lagi nk wat presentations dah next Tuesday, rilex jer bersuke rie dkat hotel room, photoshoot bagai, pegi men bowling lagi. SAA in Sarawak Part 2 akan disambung nnti yer. .hahaha.. Aneway, before I lupe. Nak wish besday to someone..Mlas nk mesej die ke hape...like he cares. Just wanna say, Heppy Besday to Someone, Sweet 21..Wish U Happy Always and Get Whatever Thing That u Want...TQ...Kahwin nnti jgan lupe jemput okey...(macamlah die tau aku wish kt cni)..haahha..ok dah..nk tido...sakit pale sejok2 camneyh. Esok nk swimming pulak!!...*winkwinkwink* =)

Friday, 2 March 2012

Syuhada Azwin in Sarawak= PART 1

Just arrived Sarawak yesterdayy. Agak lewat sampai di LCCT disebabkan masalah2 tertentu. Haisssshhh. Rase malas + berat je badan nk bergerak ke airportkan?hahaha. Neway,  Thanks to abg angkat tersayang yang tercongok di depan McD dan tahniah sebab sempat jumpe saye yg dh nk depart dat time n wlupon terpakse kuar offices awal. Agak smart berbaju kemeje gituwww di airport..nnasib je tie dh bukak. hhahaha..xmenyempaat nk tukar eyh??. hehehe..Okeyh, ni nk cerite mase dalam flight.. Yelah. tyme check-in salunyer kite duk excited kan, tertanye2 sape eyh duk sebelah kite? sape eyh? agak2 hensem x mamat tuh? mane tau konon2 boleh jadik dalam novel, berkenalan dalam flight then terus jatuh hati. ahahhaha...perasan sgt ko awin..kiki..Ok, nk gtaw ni,,sekali dekat sebelah saye adelah sorg uncle berbangse cine yg xpandai speak English..hahaha..Like okeyh, I feel so uneasy bile die asyik nyanyi2 jew..adoiii unclee..ingt ni K-Box ke hah?? Aku kt sebelah buat muke nyampah jer sambil layan novel.Hahahhaa...first time jugak membace dlam flight kn?.orang lain tgh sedap membute aku pulak duk sedap berangan dalam novel.Maklumlah...watak dalam tu Syuhada.hahaha.Ok fine.. Pastu, dorg tutup lampu because night mode kan, n suddenly aku terkenang kenangan dgan si die mase kami dlam flight together dari KCH-KUL.. uhuhu..Sediyh, but aku senyum sorg2 bile ade awan atas kepale pastu ade sweet video keep on playing.haha.Such a sweet memories. Dan ingat lagi. "Kak, boleh x saye duduk depan dgan wife saye? Die xsihat tu..kene makan ubat.Takut saye die sorg2 kt depan. please kak.". Then, tetibe tercongok die kat tepi I.ahahhaa ingatkan cubaan utk menipu xjadik..heheh.kesian kakak stewardess yg cantik lagi baik hati tuh sebab ditipu oleh kamu.hahahaha..semate2 nk duduk same dlm flight. Then, bile dh land, stewardess dh senyum2. n she said. "Newly wed eyh??Congratulations you both.."hahahahhaha... I tersenyum2 kembang idong dengar.hahahaha..Apelah..malu jer kalau dorg tau yg bnde ni sume hasil rancangan kami berdue niyh..kihkih.Hurmm...tp tu semue kenangan, kenangan manis..Dah2 Awin. jgan ingat lagi..=)

Then, bile I dah smpai, I terus ke McD coz my sis duk kat ctu with her scandal. What??Die dh pndai okeyh sekarang...kakak die je dh baik skrg. Dah xde sape2 pun.Hahahhaha..Menyingle lah I lepas ni sorg2..kihkih2. But, die bawak member sorg. And since I can speak Malay Sarawak very well, erm jap yeker very well??hahaha. kami pun bersembang bagai nk rak. macam dah lame kenal..padahal baru seminit due. Hahhahaa...saje mengimbau kenangan2 lalu.kihkih..poyosss. Ok then malam tu smpai je blik Mira, I terus baring atas katil die, sambung hbiskan bace novel " MENCARI TAMAN DI HATI". Well, again novel ni bagi happy ending selepas mcam2 dugaan yg Syuhada ni face. Syuhada + Syahrul Riezman happily ever after.ahahha...Then, terus I feel sleepy but then I cant sleep, yelah tercarik2 mane big bear I, ahhaha..xsedar lagi nihy datang sini just bawak bantal busuk yg dah lembik dan nipis itu.hahaha...Selepas memandang ceiling lame2 sambil terkenangkan sesuatu teruslah bermimpi. Mimpi yg saye sudah lupe. Well, macam biase. ahahaha. Dan keesokannye, saye terus ke Pejabat Bendahari utk mngambil voucher buku dan pergi lunch bersame Goretti Edwin. Yeaahhh!!! pasni boleh beli novel bnyak2 dan teruskan berangan bnyak2 pasniyh. *winkwink*.

Tergempar!!!!Bile tibe2 our lecturers tuka tarikh presentations like OMG, that was TOO dangerous for all of us. Yelah, mesti ade punye yg belum siap lagi...Risau tetibe dengan si Adib neyh.But, its okeyh...buat jerlah yg terbaik..Nasib lah dat SOMEONE sudah xde pape dgan I dan beliau xjadi datang kalau x, xdapt den nak nolong. Huhuhu...Neway, wish me luck for my presentations day which is on next 6Mac and after that I akan bercuti jelah kt sini agaknye. Hahahhaha..Xsabar owkeyh!! Nak pergi pantai, karoeke, bersenang-lenang, bersuke-rie.hahaha. And yes Tomorrow, I akan follow mira ngan member2 check-in kt hotel.Riverside Majestic. okeyh..dekat sgt dgan bandar. Dapat kitorg berjalan2 di tgah malam nnti,.lol. yessss2...dan jugak dapat mandi pool beramai2 walaupon takut kolam kengkadang. Hhahaha..yelah,.dengan care niyh I akan dapat menggembirakan hati sendiri, yer x... Lagi2 lepas dah cite dgan member ttg ape yg jadi,kan2? Yelah..dah tnye nape that guy xjadi dtang sume padahl dh citer kt dorg pasal die. Xpelah, padan dgan muke I. Sape suruh overexcited sgt pasal die kan kan kan? Aduh..ni blum shasha lagi tanye. Ya Allah, kuatkanlah aku utk explain kt die nnti ape yg jadi or mintak2 die xde tanye langsung. Xmo2...okey dah2..nk sambung buat report. Chaiyok2..(^^,=)




GET AWAY FROM ME LAH STRANGER!!!!!